Concept


Voor diabetespatiënten  is het niet simpel om deze wereld van overvloed nog te weten wat wel en niet  is toegestaan   om te eten. Er is wel een groot aanbod aan diabeteskoekjes en dergelijke, maar deze zijn vaak òf niet lekker òf  qua samenstelling toch niet geschikt.  Door de combinatie van mijn job als docente over   diabetes en mijn  liefde voor het bakken, ben ik al geruime tijd aan het experimenteren met verantwoord 'lekker en light' gebak.

Het suikerarme diabetesgebak (gebak is nooit 100% suikervrij aangezien o.a. bloem ook suikers bevat) dat ik maak heeft een  unieke samenstelling, met volkoren speltbloem, de natuurlijke vervangsuiker tagatose (op basis van melksuikers), lichte room en een laag gehalte aan vetstoffen. Hierdoor bevat het  niet alleen minder calorieën, het zal de bloedsuikerspiegel ook minder snel doen stijgen dan klassiek gebak. Deze taartjes en koekjes zijn ook een prima alternatief voor niet-diabetes patiënten die hun gewicht onder controle willen houden en toch eens willen genieten  van een lekker stukje taart. 


Naast het assortiment van diabetesgebak bied ik ook een gamma aan van gedecoreerde feesttaarten, bestaande uit gevulde biscuits, versierd met fondant (suikerpasta). Deze taarten zijn ideaal als blikvanger bij  een babyborrel, een doopfeest, een communie-/lentefeest, een huwelijksjubileum, een speciale verjaardag, ....   

Bij deze taarten ligt  het accent -naast de smaak uiteraard- op  het 'unieke en persoonlijke' van de taart. Alle thema's zijn bespreekbaar, kleuren worden afgestemd op bijvoorbeeld geboortekaartjes en/of versieringen, figuurtjes van suikerpasta kunnen  helemaal gepersonaliseerd worden.


Alle taartjes -zowel het diabetesgebak als de gedecoreerde taarten- worden vers en op artisanale wijze bereid, met de beste kwaliteit ingrediënten. Ik gebruik geen kant-en-klare mixen of kunstmatige smaak- en bewaarmiddelen.

De taarten zijn minimum 2 dagen houdbaar in de koelkast.Over mezelf:

 

Mijn naam is Samantha Silkens. De bakmicrobe en liefde voor zowel het bakken als het eten van lekkere taartjes kreeg ik mee van mijn grootmoeder. 

Ik ben docente verpleegkunde sinds 1995.

In 2010 ben ik gestart met avondschool aan de Hotelschool te Hasselt, waar ik ondertussen al de cursussen 'Nagerechten', 'Taarten en Vlaaien', 'Hoteldesserten', 'Marsepein', 'Ijstaarten', 'Brood', 'Banketproducten', 'Chocolade en pralines' en 'Koekjes' volgde.

In 2014 behaalde ik mijn getuigschrift 'Brood- en banketbakker', wat een extra boost gaf om mijn ideeën in de praktijk om te zetten.


Ondernemingsnummer : 0550.531.616

Toelating Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen: AER/LIM/016784